Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη Ερντογάν: Μηνύματα Παυλόπουλου – Αναστασιάδη για το Κυπριακό στον «σουλτάνο»


Το «μενού» των συναντήσεων με τον «μουσαφίρη» Ερντογάν και ειδικότερα τα μηνύματα για το Κυπριακό που πρέπει να σταλούν «στον σουλτάνο» συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, στην τηλεφωνική επικονωνία τους ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο συντονισμός του βηματισμού Αθήνας-Λευκωσίας στο Κυπριακό, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή, βρέθηκε στο επίκεντρων των τηλεφωνικών επαφών που είχαν εχθές οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης. Προμετωπίδα της κοινής στρατηγικής αποτελεί η πρόταση για νέα διάσκεψη, μετά από έναν προπαρασκευαστικό διάλογο Αθήνας-Αγκυρας, γεγονός που καθιστά κομβική την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις του.

Εάν σημειωθεί πρόοδος στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, τότε το ενδεχόμενο σύγκλησης νέας διάσκεψης για το Κυπριακό, θεωρείται πολύ πιθανό. Την ίδια ώρα θα μπορεί να προχωρήσει και ένας δικοινοτικός διάλογος σε επίπεδο ηγετών επί των θεμάτων που υπάρχουν στην ατζέντα των συνομιλιών του Κρανς Μοντάνα.
Ωστόσο, πριν από την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να υπάρξει κίνηση σε δικοινοτικό επίπεδο που θα δίνει ώθηση στις συνομιλίες.

Εξάλλου, όλοι όσοι παρακολουθούν είτε άμεσα είτε έμμεσα το Κυπριακό δεν βλέπουν δυνατότητα επανέναρξης του διαλόγου πριν το πέρας των εκλογικών διαδικασιών. Απ’ εκεί και πέρα, το ποιες κινήσεις θα γίνουν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών και το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου. πηγη:https://national-pride.org/2017/12/05/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια: