Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Μελιτζάνες και ντομάτες πήρε ο Ερντογάν… και στους S-400 εκκρεμότητες

Η θριαμβολογία του Ερντογάν μετά από τη συνάντηση με τον Πούτιν ήταν σαφές ότι ήταν… ανάποδη από τους S-400, δηλαδή… βραχέως βεληνεκούς. Αυτό που πέτυχε σαν αντάλλαγμα για το άδειασμά του στα θέματα της Συρίας, ήταν η… ολική επαναφορά στις ντομάτες και τις μελιτζάνες της Τουρκίας στη ρωσική αγορά.

«Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία, τα έγγραφα υπογράφηκαν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα για τους S-400, θα τα συζητήσουμε μαζί και με ειδικούς από το υπουργείο Άμυνας. Θέλουμε να κάνουμε βήματα ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να το υλοποιήσουμε»… άρα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα! Πολύ δούλεμα πέφτει…
Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στο – όντως – στρατηγικής σημασίας έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας με ειδικούς σωλήνες ου έχουν ποντιστεί στη Μαύρη Θάλασσα.
Υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για τη «διακλάδωση» του αγωγού προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής στα ρωσικά ύδατα και απομένει το τμήμα της τουρκικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης…
Δηλαδή της ΑΟΖ που δεν επιτρέπει στους γείτονές της να ανακηρύξουν με καινοφανείς θεωρίες. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας το ακολουθούν όπου τους βολεύει και το καταπατούν όπου διεκδικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: