Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Στο ΓΕΕΦ ,την ΕΛΔΥΚ και σε Μονάδες της Ε.Φ ο Α/ΓΕΣ !(φώτο)


Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κύπρο από 23 έως 26 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Κύπρο επισκέφθηκε το ΓΕΕΦ όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και του έγινε σύντομη ενημέρωση επί της αποστολής και του έργου της Εθνικής Φρουράς.

Επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου περιηγήθηκε στους χώρους, ενημερώθηκε για τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με αυτούς και κατέθεσε στεφάνια στη μνήμη των θυσιασθέντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-59 και των πεσόντων της τουρκικής εισβολής του 1974.

 Ακολούθως επισκέφθηκε, αρχικά την Έδρα και Μονάδες της ΕΛΔΥΚ, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτικών της ΕΛΔΥΚ και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και εν συνεχεία φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας.

 Η επίσκεψή του στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με την τελετή παράδοσης των λειψάνων 17 Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974,  στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφία στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: