Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ …ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, (!!!) ΜΕ… ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Άλλη μια ευτράπελη περίπτωση όπου φάνηκε πόσο… «μεγάλη» είναι η στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας, (εδώ γελά και το παρδαλό κατσίκι), με το νέο επεισόδιο που έγινε στην περιοχή του Hatay, όταν δυνάμεις της τουρκικής Στρατό-χωροφυλακής συγκρούστηκαν, ακούστε, με ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, νομίζοντας ότι είναι Κούρδοι αντάρτες προερχόμενοι από την γειτονική Συρία, με αποτέλεσα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες!

Η τουρκική κορβέτα… μπήκε πέντε φορές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, μία μεταξύ Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, μία μεταξύ Τήλου και Σύμης και μία στο νησί Σύρνα κοντά στην Αστυπάλαια.

Η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) κλάσης D’Estienne d’Orves που είχε αποπλεύσει από τον κόλπο της Σμύρνης στις 13:00 το..μεσημέρι εχθές 22 Μαρτίου βρίσκεται σήμερα (και περί την ώρα 15:55) βόρεια και δυτικά της Σαντορίνης ακολουθώντας πορεία δυτική βόρεια δυτική.

Πιο συγκεκριμένα η τουρκική κορβέτα ακολούθησε αρχικά πορεία με βόρεια κατεύθυνση κινούμενη στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών ενώ αλλάζοντας και πάλι πορεία προς δυτικά στις 08:15 το πρωί σήμερα άρχισε να πλέει στο νότιο Αιγαίο.

Η κορβέτα κινείται παρακολουθούμενη συνεχώς από την κανονιοφόρο ΝΑΥΜΑΧΟΣ…
Ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και την «χαμηλού ύφους» προσέγγιση από την ελληνική πλευρά είπε επί λέξει: «Θα πρέπει να θυμούνται ότι και το 1940 μας βούλιαξαν την ΕΛΛΗ και δεν αντιδράσαμε άμεσα. Όταν ξεκίνησε το «πανηγύρι» στις 28 Οκτωβρίου όλος ο κόσμος θυμάται τι πάθανε αυτοί που προκαλούσαν και απειλούσαν την ακεραιότητα της χώρας.

πηγη

" data-medium-file="" data-large-file="" class="aligncenter size-full wp-image-23543" src="https://i2.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/05/Jandarma-ile-polis-yanlislikla-catisti-1-sehit-2-yarali-7100.jpg" alt="" width="645" height="338" style="clear: both; display: block; margin: 1.5em auto; max-width: 100%; height: auto;">

Συγκεκριμένα στην περιοχή Hassa και στην τοποθεσία Çardak Yaylası της επαρχίας Hatay, που συνορεύει με την Συρία, έγινε κανονική μάχη μεταξύ δυνάμεων της Στρατό-χωροφυλακής και στη τούρκικης αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αξιωματικός της Στράτο-χωροφυλακής, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Η περιοχή αυτή είναι ορεινή της οροσειράς Amanos και εκεί αναφέρεται τελευταία δραστηριότητα Κούρδων, ενώ υπάρχει και το καυτό σημείο με την γειτονική Συρία, μια περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι και τελευταία έχουν εμφανιστεί και ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας του Hatay, το επεισόδιο ερευνάται από ειδική ανακριτική επιτροπή

Άλλο ένα «θαύμα» των…. «ενδόξων» τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που κάποιοι θέλουν να μα κάνουν να τις προσκυνάμε ενώ αυτοί φοβούνται και την …σκιά τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


https://national-pride.org/2017/05/14/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7-%CE%B5%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια: