Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

400 Ισραηλινοί καταδρομείς στο όρος Τρόοδος στην Κύπρο


Πηγή: Newsit.com.cy - Αν και δεν είναι η πρώτη φορά πουεντοπίζεται παρουσία ανδρών των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού (Israeli Defence Forces) στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή την φορά ο αριθμός τους είναι αρκούντως μεγαλύτερος και η παρουσία «διαφημίζεται» περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για ευνόητους πολιτικο-διπλωματικούς λόγους.
Περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος θα «σαρώνουν» το Τρόοδος το επταήμερο 7 με 14 Ιουνίου, καθώς θα διεξάγεται η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ κι ενώ
η Άγκυρα δηλώνει την πρόθεσή της να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης ένεκα των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αεριωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Εξάλλου, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Τριμερής Συνεργασία, Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας φαίνεται να επεκτείνεται ραγδαία σε αμοιβαίως επωφελείς τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: