Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Για να προσγειωθούμε από τις ψευδαισθήσεις - Η Τουρκία δεν θα αποσύρει ποτέ τις εγγυήσεις από την Κύπρο


Η ΕΕ, δυστυχώς, έχει επιτρέψει να επηρεαστεί αρνητικά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις εγγυήσεις της για την Κύπρο.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στη Γενεύη, η Τουρκία δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστους τους Τ/κ, είπε.
Μιλώντας στη Διάσκεψη των Πρέσβεων, ο Τούρκος Υπουργός ισχυρίστηκε ότι “ένας από τους λόγους που μέχρι σήμερα έμεινε άλυτο το Κυπριακό είναι η ένταξη της μιας πλευράς στην ΕΕ χωρίς να υπάρξει μόνιμη λύση στο Κυπριακό”. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και οι Τ/κ επέδειξαν μια ειλικρινή και σοβαρή προσπάθεια, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το θέμα έχουμε πολύ ήσυχη τη συνείδησή μας”.

“Αυτή τη θέλησή μας και την εποικοδομητική μας στάση θα την συνεχίσουμε αυτή τη βδομάδα που θα συμμετάσχουμε στη Γενεύη”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός, λέγοντας ότι αναμένουν την ίδια στάση και από την άλλη πλευρά.

“Αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ. Ενώ συνεχίζεται να χύνεται αίμα σε πολλά μέρη του κόσμου, ο λόγος που στην Κύπρο κυριαρχεί γαλήνη είναι οι αποτελεσματικές εγγυήσεις που διασφάλισε η Τουρκία. Αυτές οι εγγυήσεις δεν θα εγκαταλειφθούν”, είπε και πρόσθεσε: “Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στη Γενεύη, εμείς έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Τ/κ, γι' αυτό να μην έχει κανένας αμφιβολία”.
  ANT1 Newsroom
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: