Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Κοινές δράσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποφάσισαν Λευκωσία και Αθήνα

Κοινές δράσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποφάσισαν Λευκωσία και Αθήνα
Αθήνα: Πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες θαπροωθηθούν μέσα από την ανάληψη κοινών δράσεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε μετά το τέλος της, περίπου τρίωρης, συζήτησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. 


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για ουσιαστική, δημιουργική και άκρως εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία υπήρξε απόλυτη συναντίληψη τόσο για θέματα ουσίας όσο και για θέματα διαδικασίας.

Η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε τονίζοντας ότι κοινός στόχος μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και στρατούς κατοχής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχουν επαφές με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όπως είπε, θα πάει στην Νέα Υόρκη και ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε ΕΕ  όπου θα έχουν επαφές ακριβώς για να προωθηθούν αυτές οι συγκεκριμένες αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης.

Όπως συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν υπάρχει, προς το παρόν, συγκεκριμένη ημερομηνία για συνάντηση μεταξύ Τσίπρα – Ερντογάν. Αναμένουμε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο συζητήσεων το συντονισμό Λευκωσίας-Αθήνας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ενόψει των συνομιλιών στη Γενεύη.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην «ατζέντα» των συζητήσεων τέθηκε το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η σύνθεση της διάσκεψης, ενώ έγινε και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των διαπραγματεύσεων.

Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού:

Η σταθερή προσήλωση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, επανεπιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και παράλληλα ελήφθησαν αποφάσεις για ανάληψη κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Ιωάννη Κασουλίδη, στο πλαίσιο του συνεχούς συντονισμού Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο αυτό, επανεπιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Παράλληλα, ελήφθησαν αποφάσεις για ανάληψη κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/346326/koines-draseis-se-evropaiko-kai-diethnes-epipedo-apofasisan-lefkosia-kai-athina

Δεν υπάρχουν σχόλια: