Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου
Ολοκληρώθηκε αργά την Πέμπτη (18/8) η άσκηση Έρευνας - Διάσωσης «Σαλαμίς 01/16» Κύπρου και Ελλάδος με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας/460 ΜΕΔ της ΕΦ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης "Προμηθεύς" του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Το σενάριο της άσκησης, αφορούσε σε "Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα" και τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης "Νέαρχος" για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Μεταξύ άλλων, η άσκηση περιλάμβανε επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγού στη θάλασσα, καθώς και προσνηώσεις - απονηώσεις ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς επί του ελληνικού πλοίου για εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής τραυματία.

 Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2016, σε θέματα Έρευνας - Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: