Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Δήμαρχος Αμμοχώστου: Η Ευρώπη γονατίζει μπροστά στην Τουρκία

Η υπερβολική αισιοδοξία στο Κυπριακό δεν δικαιολογείται, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός. Ο κ. Γαλανός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς κατατόπισε για την κατάσταση στο Κυπριακό σήμερα. 

Εμείς θέλαμε να γνωρίζουμε πού βρίσκεται το θέμα της προτεραιότητας της Αμμοχώστου και ιδιαίτερα το θέμα των εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη περιοχή, διότι είναι ένα μέρος της πόλης της Αμμοχώστου".

Η Τουρκία δεν προσβλέπει στην επανένωση της Κύπρου
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρεί με καλή θέληση στις συνομιλίες, αλλά, είπε, "η Τουρκία δεν έχει δώσει καθόλου - και είναι μηνύματα τα οποία παίρνουμε και από αλλού - δείγματα καλής θέλησης".
"Από τη μια μεριά η δική μας πλευρά προσπαθεί και εξαντλεί περιθώρια καλής θέλησης. Ο κ. Ακιντζί παρουσιάζεται ότι είναι θετικός και ότι θέλει πραγματικά μια επανενωμένη Κύπρο, αλλά από την άλλη η Τουρκία και οι σύμμαχοι της στα κατεχόμενα προχωρούν προς άλλη κατεύθυνση για αναγνώριση ή ενσωμάτωση των κατεχομένων" ανέφερε ο κ. Γαλανός.

Η Ευρώπη γονατίζει μπροστά στην Τουρκία

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη εποχή, καθώς "βρισκόμαστε κοντά στο τέλος - δεν είναι αυτά που μας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι συμπεράσματα δικά μας τα οποία συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - της σημερινής Αμερικανικής Κυβέρνησης και της επιρροής που μπορεί να εξασκήσει ως το Νοέμβριο.
Το ίδιο και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά (βρισκόμαστε) και μπροστά σε μια Ευρώπη η οποία, δυστυχώς, γονατίζει μπροστά στην Τουρκία ένεκα του προσφυγικού".
"Η υπερβολική αισιοδοξία δεν δικαιολογείται. Δικαιολογείται, όμως, το γεγονός ότι προσπαθούμε να συνεχίσουμε να κρατήσουμε τις συνομιλίες και να προσπαθήσουμε να βρούμε μοχλούς πίεσης, διότι αν δεν υπήρχαν συνομιλίες δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα προχωρήσουν πιο γρήγορα τα τετελεσμένα από τουρκικής πλευράς" ανέφερε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης.
Καταλήγοντας, είπε ότι η αντιπροσωπεία του Δήμου εξέφρασε την υποστήριξή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις προσπάθειες του.

 --
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: